More

  Ника Урбас откри зошто речиси никогаш не оди во ресторани

  spot_img

  Модниот експерт Ника Урбас и нејзиниот партнер Матјаж Амброжич долги години живееја во Лондон, но сега веќе некое време живеат во Љубљана и уживаат во помирниот градски живот.

  Ника Урбас и нејзиниот партнер Матјаж Амброжич неколку години живееја во Лондон, каде имаа можност да вкусат кујна од целиот свет, но на изненадување на многумина не јадеа многу често надвор.

  „Иако јас и Матјаж сакаме да одиме во добар ресторан, вистината е дека и онака не јадеме често надвор. Поголемиот дел од времето готвиме дома, а така беше и кога живеевме во Лондон“, напиша таа на својот Инстаграм профил.

  „Одлично е кога ќе одлучите да имате убава вечера и ќе ви донесат спектакуларно подготвено јадење. Но, она што секогаш ми недостига е точниот список на состојки кои завршија во мојата чинија“, ја објаснила својата срам Ника, која не крие дека е прилично захтевна кога е во прашање изборот на производите што одат во нејзината количка.

  „Кога купувам храна, секогаш детално ја проверувам секоја декларација, бидејќи сум свесен за важноста на нивниот состав. Сè навистина зависи од состојките што ги внесуваме во телото. Нашето здравје, благосостојба, изглед. Јас веќе подолго време избегнувам храна која не му користи на моето тело. Бело брашно, шеќер, бел ориз. Колку често дури и софистицираните менија содржат јадења што содржат некои од горенаведените? Практично секогаш“, некако разочарано ја продолжи својата белешка.

  Таа не крие дека би сакала да види и „декларација“ во ресторан, каде точно би пишувало од што е направено одредено јадење и од каде е секоја состојка – па би сакала и следливост на состојките. „Ако ова е важно за најосновната храна што ја избираме во продавниците, може да биде и местото каде што садот се пренесува во чинијата“, беше јасна таа.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img