More

  Научниците открија зошто не е добро кога пребрзо заспиваме

  spot_img

  Сонот има големо влијание врз нашето здравје. Тоа му помага на нашиот мозок да функционира, штити од срцеви заболувања и го поддржува нашиот имунолошки систем.

  Додека некои луѓе мислат дека е добро да се заспие брзо, научникот за спиење Ребека Робинс вели поинаку.

  „Да, навистина можете да заспиете премногу брзо“, изјави Робинс за NPR, според Yahoo.

  Таа истакна дека спиењето е процес и дека е мит дека е добро ако можеме веднаш да заспиеме.

  „Всушност би ви биле потребни околу 15 до 20 минути за да заспиете. „Ако одвоите многу помалку време од тоа, тоа може да биде знак дека сте преуморни или во постојана состојба на исцрпеност“, објасни таа.

  Робинс додаде дека ова е особено точно ако можеме да заспиеме каде било и во секое време, вклучително и места како воз или на маса, пренесува Index.hr.

  „Значи, ако спаѓате во оваа категорија, можеби ќе сакате да бидете сигурни дека спиете доволно, најмалку седум часа во текот на ноќта“, заклучи Робинс.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img