More

  Налепниците со кодот „NМК“ кои се лепат на регистарските таблички, може да бидат заменети доколку возачите забележат оштетувања

  spot_img

  Налепниците со кодот „NМК“ кои се лепат на регистарските таблички, може да бидат заменети доколку возачите забележат оштетувања – информираа МВР, откако граѓани се пожалиле дека налепниците лесно се одлепуваат или се оштетуваат, дотолку што може и да не се гледа кодот.

  Од МВР информираат дека секој граѓанин чија налепница е оштетена, може да добие нова во станиците за технички преглед. И во тој случај, налепниците ќе бидат целосно бесплатни.

  Секој возач кој сака да добие нова налепница „NМК“ , треба да оди во станица за технички преглед со своето возило, каде еден од вработените ќе му ја залепи. Важно е тоа да биде согласно процедурата, бидејќи се води евиденција за издадените налепници, информираат од МВР.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img