More

  Најфреквентниот пешачки премин во светот: До 2.500 луѓе поминуваат во еден зелен интервал

  spot_img

  Најфреквентниот пешачки премин во светот е вистинска слика за лудилото, метежот и шаренилото на Токио, па не е невообичаено што често ги инспирира и уметниците и аматерите.

  Најфреквентниот пешачки премин во светот се наоѓа во токискиот кварт Шибуја, кој е дом на многу знаменитости, но и места на модерна и поп култура кои мора да се видат, па затоа е препознаен и како место за возбудлив ноќен живот, место каде што луѓето доаѓаат да се покажат и да се видат. Кој е таму””.

  Но, големата фреквенција на самиот премин се должи на една од најфреквентните железнички станици во светот, од која практично се излегува на оваа раскрсница. Ова е станицата Шибуја, местото каде што светски познатото куче Акита Хачико секој ден десет години по неговата смрт го чекаше својот сопственик да излезе од возот.

  2.500 луѓе се префрлаат на зелено светло
  Над две и пол илјади луѓе минуваат низ пешачкиот премин во областа Шибуја во еден „зелен“ интервал, а тој број во еден ден расте на милион или повеќе. Самиот пешачки премин поминува десет сообраќајни ленти, пет огромни зебри премини ги поврзуваат најфреквентните места на овој фреквентен и модерен кварт, а патот на пешаците им го покажуваат огромните екрани кои се синхронизираат со секој премин и дополнително ги предупредуваат пешаците на црвени или зелени семафори. а на нив се испишани и други знаци информации и известувања како временска прогноза, пишува Punkufer.hr.

  Иако го носи прекарот „брзање“ или „брзање“, речиси е неверојатно сообраќајот на оваа раскрсница да се одвива без никакви застои или проблеми.

  Организираниот хаос на најфреквентниот пешачки премин во светот е реална слика за лудилото и метежот на шарениот Токио, па не е невообичаено што често ги инспирира и уметниците и аматерите. Иако можеби никогаш не сте биле во Јапонија, дефинитивно сте налетале на овој пешачки пешачки премин – во рака, скролувајќи низ некои од доводите.

  Можеби сте го забележале во третиот дел од „Брзи и бесни“ или се сеќавате на него од филмот „Изгубени во преводот“ со Скарлет Јохансон, а познавачите на азиската кинематографија сигурно ќе го паметат од јапонската научно-фантастична класика „Бит Ројал“ од 2000 година.

  Секако, најдобриот поглед на раскрсницата е од птичја перспектива, па околните облакодери често имаат платформи за фотографирање на преминот (за што во некои случаи се наплаќа такса).

  Најдобар поглед на овој премин од патот е оној од Старбакс на северната страна на раскрсницата, каде што е вистинско чудо да се најде празно седиште и кој работи со најголем профит од сите гранки на таа франшиза во светот. .

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img