More

  Морган Фримен откри кој актер го научил „Една од најголемите лекции“

  spot_img

  Напорите на Фримен повеќе од се исплатеа, но тој немаше да биде таму каде што е доколку не ги проучуваше оние актери за кои сметаше дека се одлични.

  Денес, Морган Фримен е еден од најпрепознатливите актери во Холивуд. Тој се прослави во осумдесетите, но во забавната индустрија е од шеесетите.

  Во текот на 1970-тите, Фримен се појавуваше во различни телевизиски емисии и филмови, но ништо во кое глумеше не му донесе поголемо признание во Холивуд.

  Дури кон крајот на 1980-тите, актерот почна да добива повеќе критики, преземајќи улоги кои се разликуваат од оние што тој беше навикнат да ги игра. Smart Street од 1987 година беше пресвртница за актерот, кој за својата улога доби номинација за Оскар, пренесува Index.hr.

  Напорите на Фримен повеќе од се исплатеа, но тој немаше да биде таму каде што е доколку не ги проучуваше оние актери за кои сметаше дека се одлични. За да стане вешт актер, Фримен анализирал што ги прави неговите омилени филмови толку големи и се обидел да ги преточи своите откритија во свој пристап кон глумата.

  Една од неговите омилени улоги беше онаа на Ентони Хопкинс во The Remains of the Day.

  Кога Фримен го видел филмот, бил шармиран од изведбата на Хопкинс и се нашол инспириран од него. Тој истакна дека „смиреноста“ ја научил од Хозе Ферер, но и од Хопкинс.

  „Тоа е она што го учам од големите актери со кои работам: смиреност. Тоа е најтешко. Еден актер од кој го научив ова е Ентони Хопкинс. Му кажав дека тоа е една од големите лекции за мене како актер“, откри Фримен за Film Freak Central.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img