More

  Мицкоски тврди дека „1198“ е основата на идното управување со државата

  spot_img

  Состојбата во државата е таква каква што е многу лоша, катастрофална. Тоа се гледа и на анкетите на јавното мислење. Тоа што ВМРО-ДПМНЕ го нуди е надеж, а тоа е дека овие седум години никогаш нема да се повторат и во име на тоа по неколку месечна напорна работа консултации со лица од многу области го подготвивме овој документ Платформа 1198 симболично таа е бројката на политики проекти кои идната влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе ги реализира, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на гостување во МРТ во централниот Дневник.

  Мицкоски укажа која е идејата на партијата, односно што мислат да постигнат со Платформата.

  – Со тоа ќе ја смениме перцепцијата од денешната реалност и ќе симболизира надеж. Сето тоа ќе го реализираме во 4 годишен мандат, за некои можеби ќе треба и повеќе време – кажа Мицкоски.

  Идејата ни е, додаде Мицкоски, да донесеме надеж кај граѓаните дека можело да биде поинаку.

  – Дали сме успеале во тоа ќе видиме, пред нас се неколку недели кампања. Убеден сум дека со презентација ќе предизвикаме чувство кај граѓаните дека Македонија може да почне да победува, а да престане да губи, да се надеваат дека доаѓаат такви политичари со кои може да победува – рече Мицкоски.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img