More

  Минестроне супа, парче леб од кисело тесто и чаша црвено вино – формула за долг живот

  spot_img

  Заедно со Окинава, Икарија, Никоја и градот Лома Линда, италијанскиот остров Сардинија се нарекува сина зона. Сините зони се места каде живеат голем процент на луѓе над 100 години, но и групи на луѓе кои остареле без типични здравствени проблеми.

  Авторот Ден Бутнер интервјуирал бројни семејства на Сардинија кои живееле до 100 години, а кои тврдат дека нивната долговечност се должи на ручекот што го јадат секој ден. Поконкретно, секој ден јадат минестроне супа со парче леб од кисело тесто и чаша црвено вино.

  Минестрон е густа италијанска супа направена од голем број различен зеленчук, која вклучува многу хранливи материи – од диетални влакна, минерали, витамини до фитохемикалии.

  Рецептот за оваа здрава супа ќе го најдете ТУКА.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img