More

  Минатата година со 1.556 такси возила се превезени 14.341.000 патници, од кои 12.749.000 во градскиот превоз, а во меѓуградскиот 1.592.000 патници

  spot_img

  Минатата година со 1.556 такси возила се превезени 14.341.000 патници, од кои 12.749.000 во градскиот превоз, а во меѓуградскиот 1.592.000 патници, објави денеска Државниот завод за статистика (ДЗС).

  Таксистите извозиле вкупно 55.793.000 километри, од кои 47.487.000 низ градските улици, додека во превозот меѓу градовите се остварени 8.306.000 километри.

  Податоците за такси-превозот се добиени од 227 извештајни единици.

  Во периодот за кој е водена статистиката таксистите потрошиле 184 тони бензин, 2.752 тони дизел и 2. 239 тони автогас.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img