More

  Малолетни хулигани во Нови Сад напаѓаат деца после училиште

  spot_img

  Изминативе денови во Нови Сад се евидентирани неколку случаи на напади од малолетни хулигани врз ученици од Основното училиште „Прва војводинска бригада“, дознава 021.rs.

  Според тој портал, хулигани со качулки, палки и летви напаѓале претежно деца кога се враќале од училиште во вечерните часови.

  Според 021.rs, полицијата е запознаена со овие инциденти и работи на пронаоѓање на сторителите, но и на зголемување на бројот на патроли во овој дел од Новата населба.

  Родителите наведуваат дека децата од пониските одделенија најчесто се прислушувани од малолетници кои се во повисоките одделенија во основното училиште или штотуку започнале средно училиште.

  Овие малолетни хулигани се движат во група и ги запираат децата, прашувајќи ги за кој клуб навиваат, по што им задаваат неколку удари. Пораки за напади врз деца се споделуваат и меѓу родителите, до кои 021.rs имал пристап, а во некои пораки се наведува дека случаите биле пријавени во полиција и дека на родителите им било кажано дека истите хулигани веќе ги нападнале децата.

  Во ОУ „Прва Војводина Бригада“ велат дека се запознаени со настаните и дека директорот на училиштето разговарал со училишниот полициски службеник и со помошникот командир на сателитската полициска станица.

  Засилени се патролите во делот на Нови Насеље околу училиштето и интензивно се трага по сторителите“, велат од училиштето.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img