More

  Малиот генијалец растури на Олимпијадата во САД

  spot_img

  Малечкиот математички генијалец Македон Димитровски оваа учебна година ја завршува со уште еден златен медал, овој пат на Математичката олимпијада за основни училишта (MOEMS) од САД.

  Македон на натпреварот учествуваше преку училиштето „НОВА“ каде што доби целосна стипендија за образование.

  Инаку, оваа математичка олимпијада е основана во 1979 година и претставува едно од најпознатите натпреварувања од областа на математиката во САД и во целиот свет, каде што секоја година учествуваат над 120.000 ученици од повеќе од 39 земји.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img