More

  Македонските олимпијци Ана Цветановска, Дардан Дехари и Ставре Јада се сликале како веат големо знаме со ѕвездата од Кутлеш, првото знаме на независна Македонија

  spot_img

  Македонските олимпијци Ана Цветановска, Дардан Дехари и Ставре Јада се сликале како веат големо знаме со ѕвездата од Кутлеш, првото знаме на независна Македонија. Откако Јада заврши 86-ти на спринт-трката од 88 натпреварувачи, Дехари скина лигамент на коленото што го оневозможи да се трка во слалом и велеслалом, а Ана Цветановска не се натпреваруваше затоа што квотата била исполнета според официјалните лица, тие сепак уживаат на снегот на терените во Пекинг.

   

   

  Нашите олимпијци и претходно постираа разни слики на кои нивните лица беа обоени со црвена боја. Сегашното македонско знаме на отворањето на Игрите во Пекинг годинава го вееше Дехари, а тоа се појави и на два големи дигитални екрани во салата „Птичјо Гнездо“ каде започна Олимпијадата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img