More

  Македонија треба да напредува по компетенции, не по припадност, порача Мицкоски

  spot_img

  Европската унија препорачува укинување на балансерот, алатка која определува вработување државни службеници по етничка припадност, изјави мандатарот Христијан Мицкоски, во одговор на новинарско прашање. Тој потсети дека оваа препорака е дел од скрининг процесот кој веќе се спроведува.

  – Ако ЕУ вели дека треба да се укине, тогаш нема друга опција освен да ги следиме препораките од Унијата. Ова е резултат од скрининг процесот. Земјава треба да напредува според компетенции, а не според пол, етничка или верска припадност – рече Мицкоски вчера на одбележувањето на почетокот на работата на вториот производствен погон на фабриката Киел Македонија во ТИРЗ Тетово.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img