More

  Лушпите од банани претворете ги во брашно – Повеќе протеини, влакна, магнезиум, калиум, антиоксиданти

  spot_img

  Секогаш кога ќе излупите банана и ќе ја фрлите кората, фрлате вкусна, хранлива ужинка. Една

  неодамнешна студија покажа дека ако кората од банана се бланшира, се исуши и се смеле во

  брашно, може да се претвори во печива со подеднакво добар вкус, ако не и подобар од

  производите на база на пченица.

  Освен ако не сте посветен читател на блогови за веганско готвење, веројатно никогаш не сте

  размислувале да готвите со кора од банана. Но, не само што готвењето со кора од банана е

  совршено безбедно, научниците велат дека тоа е всушност добро за вас.

  Ако користите кора од банана како состојка, ќе добиете дури и дарежлива порција на минерали и

  хранливи материи кои помагаат во борбата против ракот. Крцкавите кекси, направени во студијата,

  збогатени со кора од банана, содржеле многу повеќе влакна, магнезиум, калиум и антиоксидантни

  соединенија.

  Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img