More

  Луизијана стана првата американска држава во која судот ќе има право да нареди хируршка кастрација на лица кои се прогласени за виновни за сексуално насилство врз деца

  spot_img

  Луизијана стана првата американска држава во која судот ќе има право да нареди хируршка кастрација на лица кои се прогласени за виновни за сексуално насилство врз деца.

  Тој вид на казна е познат во други земји каде има построгите мерки против одредени злосторства, вклучително Чешка и Нигерија, но е нов за САД. Канцеларијата на гувернерот потврди за американски медиуми дека гувернерот на Луизијана го потпишал законот.

  Поддржувачите на новиот закон во Луизијана, што ќе стапи на сила на 1 август, се надеваат дека таа казна ќе ги одврати луѓето од извршување сексуални злосторства врз деца.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img