More

  Лепенките со „НМК“ за промена на регистарските ознаки ќе бидат бесплатни за граѓаните

  spot_img

  Лепенките со „НМК“ за промена на регистарските ознаки ќе бидат бесплатни за граѓаните.

  Министерството за внатрешни работи (МВР) од својот буџет ќе одвои пари за нив, за и оваа обврска меѓу другите, да не падне врз грбот на граѓаните.

  „Согласно Рамковната спогодба за набавка на регистарски таблици, склучен е договор за нарачка со избраниот економски оператор, за што течат законските рокови за испорака на налепниците. Во однос на цената за налепниците, од страна на Министерството за внатрешни работи изготвен е предлог истите да бидат на товар на Министерството односно да бидат бесплатни за граѓаните“, информираше МВР.

  Но, на десетина дена пред истекување на крајниот рок за промена на личните документи, налепниците сѐ уште не се стигнати, а ниту дистрибуирани до техничките станици.

  Нема да има казни за оние кои нема да успеат навреме да ги променат своите регистарски ознаки, но нема да може ниту да ја напуштат државата.

  Никој по 12 февруари нема да може да ја напушти Македонија ниту со стар пасош, ниту со стара лична карта, ниту со возачка на која не пишува „Северна“.

  Налепниците ќе се делат во станиците за технички преглед, при регистрација или возачот сам ќе може да ги подигне.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img