More

  Лава го премина главниот пат кон Гриндавик

  spot_img

  Вулканот повторно еруптираше во четвртокот во југозападниот дел на Исланд, по втор пат оваа година. Тоа е шеста ерупција на полуостровот Рејкјанес од 2021 година.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img