More

  Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, Твоја Македонија, според првичните партиски резултати, убедливо води на Парламентарните избори

  spot_img

  Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, Твоја Македонија, според првичните партиски резултати, убедливо води на Парламентарните избори.

  Според обработени 9,61 отсто избирачки места и 2,8% гласачи, Твоја Македонија има освоено 20.713 гласови, СДСМ 5.857, ДУИ – 7.552, Левица 1.771, Влен – 4.100, ЗНАМ – 1.522. Неважечки ливчиња има 905.

  Ако се направи симулација на овие првични резултати, Коалицијата Твоја Македонија би освоила 70 пратенички места, СДСМ – 17, Европскиот фронт (ДУИ) – 18, Коалицијата Вреди – 12, Левица – 2, ЗНАМ – 1.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img