More

  Каде се јадат најдобри пици во поранешна Југославија?

  spot_img

  На листата на 50 Top Pizza Europe, односно на листата на најдобрите пицерии во Европа која

  не ја вклучува Италија, загрепската Franko’s годинава влезе во топ 15, а скопската Мато

  Наполетано е веднаш зад неа, на 16-тото место.

  Покрај класично силните земји, како Португалија, Шпанија, Германија и други, освен Македонија, ќе ги најдете и Словенија и Србија со дури две белградски пицерии на списокот.

  Сите пет пицерии можат да се пофалат со внимателно одбрани состојки, сериозен пристап

  кон подготовката и печењето на тестото, но и други детали, како што се внатрешната декорација и атмосферата за која придонесува и однесувањето на келнерите и домаќините.

  Доколку подготвувате пица-патување низ најдобрите пицерии во регионот, еве ги задолжителните постојки според изборот на 50 Top Pizza Europe.

  Повеќе за ова на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img