More

  Јапонски топчиња од ориз со пот, обликувани во пазувите на готвачите

  spot_img

  Во Јапонија, неодамнешниот тренд во гастрономијата кој вклучува Онигири или топчиња од

  ориз, привлече внимание поради својот неконвенционален пристап.

  Наместо традиционалниот метод на обликување со рацете, некои млади готвачи ги користат

  пазувите за да ги месат и обликуваат овие култни закуски.

  Овој уникатен метод, кој стана популарен на социјалните мрежи, донесе нов пресврт во

  јапонската гастрономска култура.

  Пред да започнат со процесот, сите делови од телото кои доаѓаат во контакт со храната

  подлежат на темелна дезинфекција.

  Повеќе за ова на „Арт кујна“.

  Фото: Freepik

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img