More

  „Инфошќип“: По Хазби Лика од ДУИ бегаат и други функционери, му пратиле писмо на Ахмети дека се оградуваат од неговите постапки!

  spot_img

  „Еден од високите експоненти на ДУИ во Тетово му испрати писмо на лидерот на ДУИ Али Ахмети, во кое му нагласува дека дека се оградува од сите партиски активности. Причина за тоа, како што се наведува во писмото, со кое веќе се располага како документ, е формирањето на Европскиот фронт. Тој фронт е пропадната работа, се наведува во писмото. Извори од партијата најавуваат дека ова е само еден од десетици други функционери, кои досега му испратиле писмо на првиот човек на ДУИ Али Ахмети, укажувајќи му дека не се согласуваат со неговата идеја за формирање „Европски фронт“ со, како што напишале во писмото‘Партии на поединци’. Еден од клучните функционери Хазби Лика, познат како командант Чела денеска и официјално ја напушти ДУИ. Во објавата објавена на Фејсбук се подразбираше дека Лика се координира за победата на албанската опозициска коалиција ‘Вреди’.“ – објави информативниот портал на албански јазик „Инфошќип“ во својата информација со наслов „По Хазби Лика, од ДУИ бегаат и други функционери. Али Ахмети примил писмо од функционери, кои се оградуваат од неговите одлуки (ДОКУМЕНТ)“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img