More

  Хрватскиот инспекторат повлече печеница на парчиња „Добро“ од 90 грама, со рок на траење од 03.08.2024 година, бидејќи содржи бактерија листерија моноцитогенес

  spot_img

  Хрватскиот инспекторат повлече печеница на парчиња „Добро“ од 90 грама, со рок на траење од 03.08.2024 година, бидејќи содржи бактерија листерија моноцитогенес.

  Станува збор за печеница произведена од хрватскиот производител ŽITO d.o.o. од Осиек, лот број 24-00807, а трговец на мало е Конзум.

  Производот не е во согласност со Регулативата на Комисијата (ЕЗ) од 15 ноември 2005 година за микробиолошки критериуми за храна, а известувањето се однесува исклучиво на наведениот производ, се наведува во соопштението.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img