More

  Голем пожар избувна во термалниот парк Аквалуна во Подчетртек, Словенија, во близина на границата со Хрватска

  spot_img

  Голем пожар избувна нешто по 17 часот во термалниот парк Аквалуна во Подчетртек, Словенија, во близина на границата со Хрватска.

  Пожарот речиси целосно зафатил една зграда и се крева густ црн чад.

  Пожарот избувнал во внатрешниот дел на комплексот. Според полицијата на Целје, зградата на хотелот се запалила, но засега немаат информации дали се работи за станбена или магацинска зграда. Според првичните информации нема повредени.

  На терен се неколку противпожарни единици.

  Пожарникарите засега не можат да го локализираат пожарот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img