More

  Германија планира да вложи 25 милиони евра во Палестина

  spot_img

  Германија ќе инвестира 25 милиони евра во отворање нови работни места за Палестинците во Западниот Брег, вклучувајќи го и источниот дел на Ерусалим.

  Планот е за 3 години да се 25.000 нови работни места.
  Ова го договорија германската министерка за развој Свења Шулце и новиот палестински премиер Мухамед Мустафа.

  – Невработеноста на Западниот Брег практично се зголеми тројно и сега изнесува 40% – изјави рече Шулце.

  Според неа, иницијативата треба да придонесе и за зачувување на постоечките работни места за Палестинците.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img