More

  Фатмир Меџити виа Скопје-Софија & Сараево,како се лечи суетата низ борбените редови во окупираното Сараево?!

  spot_img

  Колку тоа гордо звучи кога ќе се запишиш и завршиш Медицински факултет во Сараево и тоа во време опсадата на Сараево траела трипати подолго од Битката кај Сталинград и повеќе од една година подолго од Опсадата на Ленинград.Но воените дејствија во окупираното Сараево не го сопреле трудољубивиот Фатмир Меџити во далечната 1993 година директно од Софија да замине во првите студенски борбени редови на Медицинскиот факултет во Сараево…Но да нема заблуди ,но и за подобро информирање на јавноста Фатмир Меџити најнапред се запишува на Медицинскиот факултет во Скопје,од каде од како ногу „добро“ му оди полагањето на испити ,се префрла на Медицински факултет во Софија од Бугарија, но и тука не се скрасил со медицината ,па наводно во 1993 година заминува за Сараево!!

  Во 1993 година Сараево е опколено со 13000 војници од српска националност кои го напаѓале градот со артилерија и тенкови.Влезот за Сараево се одвивал преку импровизирани ископани тунели,како успеал да се пробие до Сараево Фатмир Меџити,искрено е равенка со милион непознати…

  Но ете и да успеал да се пробие до Сараево и да дошол пред портите на Медицинскиот факултет во Сараево,доаѓаме до уште една непознаница во историјата на Сараево ,која пате може само Фатмир Меџити да ја знае и никој друг,а тоа е фактот дека Медицински факултет во Сараево од 1993 до крајот на 1995 година не запишува нови студенти ,со оглед на фактот дека сите капацитети на медицинскиот факултет во Сараево за време на опсадата на градот беа пренаменети во воени болници за потребите на армијата на БИХ и на населението на Сараево….., но за тоа во некоја наредна прилика од кога Меџити ќе објасни пред јавноста како успеал да се пробие до Сараево ,да се запише на медицинскиот факултет и да полага испити во окупирано Сараево????!!! Ако успее да најде одговор на овие прашања Меџити може комотно да биде запишан во рубриката Верувале или не на Рипли ,како единствен егземплар кој успеал да заврши медицински факултет ,кој не работел за време на војна!???????

  Колку што су јас информиран ,а патем премногу добро су информиран , за време на окупацијата на Сараево и постојните студенти кој биле запшишани на медицинскиот факултет во Сараево биле дел од мобилните болнички екипи кој пружале помош на ранетите и повредени граѓани и војници,а од друга страна Меџити нема никаква  воена биографија во федералните органи на Босна и Херцеговина.

  Од друга страна сите оние разрешени од Фатмир Меџити не само во македонското , туку и во светската здравствена фела уживаат реноме на еминентни лакарски имина,кој се врв во својата професија и доколку на нивните имина се лечат лични суети со проработување на невроните кој доведуваат до невролошки пореметувања..

  Како и да било ,после неколку срамни одлуки кој ги донел Фатмир Меџити,со што довел до загрозување на здравјето на граѓаните на РСМ,единствена опција која у преостанува да барем малку од малку намали со неговите испади со лаи и лажни објаснувања ,е онаа да си поднесе неотповиклива ОСТАВКА,а Алијанса на Албанците да си тргне во потрага по некое ново дете,ова не го бива дефинитивно….

  П.С,Продолжува

  Сашо Денесовски-Лично

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img