More

  Еве 10 начини на кои можете да им помогнете во тој процес

  spot_img

  Колку и да брзаат некои млади за да станат полнолетни и да почнат да работат, кога ќе дојде време да ја најдат првата работа, може да се изгубат во сѐ што треба да направат. Затоа родителите можат да им помогнат да се движат низ целиот процес на наоѓање работа. Порталот Times of India споделува десет корисни совети за тоа како родителите можат да им помогнат на своите деца.

  Помогнете им да создадат одлична биографија
  Речиси секое професионално патување започнува со креирање на биографија. Родителите треба да им помогнат на своите деца да ги истакнат своите вештини, искуство и достигнувања во своето CV. Потсетете ги да ги напишат во својата биографија сите групни проекти и активности поради кои можат да се издвојат од другите кандидати. Одличното резиме е првиот чекор кон привлекување на вниманието на потенцијалните работодавци.

  Целиот текст прочитајте го на „Мајка и дете“.

  Фото: Pexels

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img