More

  ЕКСКЛУЗИВНО:Отворена кривична постапка во охридскиот суд против Д-р Асен Шајн и Д-р Ристо Медаровски,за дело против здравјето на луѓето

  spot_img

  На 7-ми Април Охридскај објави за скандалот во Охридската болница ,кога на пациент му била ординирана терапија со лекот „Нифлам “ кој имал поминат рок од над три месеци!Тогаш , од како пациентот излегол од анафилактичен шок,а и поради природата која ја работел како испектор во криминалистичката полиција,од како дознал дека истиот бил третиран со ампуларна терапија со поминат рок, веднаш ги фотографирал празните опаковки од лекот кој му бил даден , но и извршил целосно докуметирање на медицинскиот извештаји повикал Полиција.

  СВР Охрид, оделот за Криминалистичка полиција ,веднаш ги обебзедиле сите неопходни докази за можно сторено кривилно дело од страна на дежурниот лекар, обебзедиле паковања од дадениот лек, извршиле фотографирање на лековите во депото за лекови во оделението за Урологија при ЈЗУ Општа Болница Охрид ,како и подигање на дел од спорните лекови со поминат рок по насока на ЈО.

  СВР Охрид поднела Кривична пријава против лицата:„Д-р Асен Шајн  ВД Директор на ЈЗУ Општа Болница Охрид како одговорно лице и против Д-Ристо Медароски лице кое ја ординирало терапијата врз пациентот ,а која ампуларна терапија имала поминат рок и согласно законите во РСМ истата требало да биде уништена ,а не да биде ординирана врз пациенти.

  Судија на претходна постапка при Основен Суд Охрид ,веќе започнал постапка за утврдување на вина на лицата Д-р Асен Шајн ВД Директор на ЈЗУ Општа Болница Охрид,и Д-р Ристо Медаровски ,лекар во оделот за Урологија ,кој ја ординирал терапијата.

  Судија на претходна постапка во Основниот суд Охрид веќе извршил сослушувања на осумничените лица , но и сослушува вработени во оделот за Урологија во охридската болница во својство на сведоци.

  Прв сослушан од страна на судија на предходна постапка во Основен суд Охрид сослушан во својство на осомничен е ВД Директорот на ЈЗУ Општа Болница Охрид Д-р Асен Шајн

  Д-Ристо Медарски треба да биде сослушан на ден 16-03-2023 година пред Основен суд Охрид

  За 16-03 повикани се и сведоците вработено во ЈЗУ Општа Болница Охрид :

  Главната сестра во оделот за Урологија Јасмина Ончева

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img