More

  Две до четири шолји дневно не штитат од срцеви болести и ја спречуваат депресијата

  spot_img

  Едно од оние вечни прашања е и она дали кафето е здраво, во кое време од денот и во кои

  количини.

  Познато е дека кофеинот може да има негативно влијание врз нашиот ноќен сон ако го пиеме

  доцна во денот, но новите студии покажуваат дека можеби е поздрав отколку што мислевме.

  Две до четири шолји дневно не штитат од кардиоваскуларни болести и ја спречуваат депресијата,

  покажало истражувањето.

  Утринското кафе не само што ги отстранува заморот и грижите, туку и го зајакнува нашиот

  метаболизам. Тоа значи дека согоруваме повеќе калории и масти дневно.

  Повеќе за ова на „Арт кујна“.

  Фото: Pexels

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img