More

  Домашната хотелска технолошка компанија OTA Sync ја затвора основната инвестиција вредна 1,3 милиони евра

  spot_img

  Хотелскиот технолошки иноватор го зајакнува своето присуство на глобалниот пазар со облак решение за управување со хотели и приватно сместување. Компанијата доби особен интерес од медиумите минатата година кога стана првиот стартап кој собра инвестиции од фондот TS Ventures.

  Довербата на над 2.000 корисници во 17 земји во светот придонесе за интересот на се поголем број инвеститори.

  Со поддршка на инвеститорите, компанијата OTA Sync собра дополнителни средства во својата рунда инвестиции од 1,3 милиони евра предводена од чешките инвеститори Presto Ventures, поддржани од: Katapult Accelerator, TS Ventures Fund, DSI група на бизнис ангели, Startup Wise Guys и Expert DOJO од Калифорнија.

  Во последниве години, хотелската технолошка индустрија брзо се развива, па изборот на комплексни хотелски системи или комбинација на системи за управување со повеќе локации е многу фрустрирачки за хотелиерите.

  Од 2020 година, промените на угостителскиот пазар се развиваат со забрзано темпо, што е далеку поголемо отколку во годините пред пандемијата.

  Застарените технологии и многуте индивидуални решенија во услови на забрзани промени создаваат директен товар за раководството и ги демотивираат вработените поради големата можност за човечка грешка.

  Со цел да се отстранат гореспоменатите недостатоци, основачите на компанијата OTA Sync, Илија Миловиќ и Ѓорѓе Јевтиќ, создадоа сеопфатен софтвер кој ги автоматизира хотелските процеси, за да можат хотелиерите целосно да се посветат на своите гости. „OTA Sync им помага на менаџерите и сопствениците да го разберат својот бизнис додека ги поврзуваат продажбите, хотелските операции, управувањето и искуствата со гостите, сето тоа во едно решение“.

  Сепак, хотелите сè уште се навикнати на рачно внесување и анализа на податоци користејќи застарена технологија за секојдневно работење и управување. Сепак, со или без такво решение, разбирањето на бизнисот и донесувањето правилни одлуки е тешко.

  „Ова е прв период на напредна хотелска технолошка трансформација! Со оваа рунда инвестиции, ќе им докажеме на хотелиерите ширум светот дека облак технологијата е неопходен дел од процесот на тимот и управувањето, а не алатка која им го комплицира животот“. истакнува Ѓорѓе Јевтиќ, еден од основачите и извршен директор на OTA Sync. Инвестицијата ќе биде насочена кон проширување и проширување на пазарите во Европа и Латинска Америка, како и кон развој на нови функционалности.

  Едноставноста и сеопфатноста на системот го намалува времето и напорот потребни за обука и донесување одлуки, а истовремено им помага на вработените да ја зголемат продуктивноста и да ги забрзаат приходите.

  „Возбудени сме што го поздравуваме OTA Sync во Presto бидејќи тие го комплетираат нашето портфолио на сегментот HORECA со додавање на нивниот HO во нашата RECA. Сметаме дека брзиот пораст на масовниот туризам по пандемијата создава идеална средина за алатки кои значително ја зголемуваат продуктивноста на и онака оскудната работна сила во угостителството. Синергијата помеѓу искуството на Ѓорѓе и Илија во индустријата, заедно со зрелоста на производот, совршено ги позиционира да ја искористат оваа огромна можност. Лично, едвај чекам да видам повеќе хотели кои користат OTA Sync за време на моите патувања“, вели Милан Лупак, партнер во Presto Ventures.

  Податоците покажуваат дека глобалниот хотелски технолошки пазар се проценува на 13,67 милијарди долари во 2022 година и се очекува да се прошири уште побрзо од 2023 до 2030 година, според истражувањето. Покрај тоа, глобалните приходи се предвидени да достигнат 110,08 милијарди долари до 2030 година.

  Се верува дека облак технологијата и бизнис моделот SaaS ќе доминираат во индустријата во наредните години, бидејќи облак решенијата се од суштинско значење за сензорите и другите уреди кои се повеќе се користат во хотелите.

  OTA Sync е софтвер за хотелски облак за управување со хотели и апартмани. Во моментов има над 2.000 задоволни корисници и работи во 17 земји ширум светот. Клиентите на OTA Sync користат 4 комплетни решенија: Систем за прием, систем за резервации, Менаџер на канали и супериорна апликација за искуство на гости.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img