More

  Доктор: Не ја оставајте облеката во хотелските плакари, тоа не е поради крадци

  spot_img

  Ако не сакате вашиот дом да се претвори во кошмар кога ќе се вратите дома од патување, не ја чувајте облеката во хотелски комоди и фиоки.

  Дали сте од оние луѓе кои по пристигнувањето во хотелот ги распакуваат куферите и веднаш ја закачуваат или ставаат облеката во плакарот? Воопшто не го правете тоа, предупредува д-р Џејсон Синг.

  Причината за тоа не е крадците или персоналот на хотелот што претураат по вашите работи и џебови, туку многу помала, но затоа и многу поголема непријатност – бубачките.

  Иако собите се чистат редовно во повеќето хотели, плакарите сè уште се меѓу областите кои се најнизок приоритет за чистачките и собарките. Затоа, не е невозможно во нив да се населат бубачки. Особено „опасни“ се комоди и фиоки или воопшто дрвениот мебел со многу завртки и пукнатини, пренесува N1 Словенија.

  Ако ја внесете облеката во нивниот дом, на овие досадни инсекти нема да им пречи да се чувствуваат удобно во вашите ракави, џебови или под малку искината облога на вашата облека. Вака скриени ќе ве следат дома после одморот и ќе ви го претворат домот во ноќна мора.

  Затоа Синг предлага да користите големи плакари или отворени простори со закачалки наместо комоди или да чувате облека во куфер за остатокот од вашиот хотел.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img