More

  Дикаприо нов вид змија именувал по својата омилена жена

  - Advertisement -

  Холивудскиот актер Леонардо Дикаприо на новооткриениот вид змии му дал име по својата омилена жена. Актерот и екологист ја доби честа да именува нов вид змија што јаде полжав, која неодамна беше пронајдена во панамската џунгла.

  Наречена е Simon irmelindicaprioae по мајката на актерот Ирмелин Инденбиркен, која често ја носи на доделувањата на наградите.

  Видот е исклучително редок и ги населува дрвјата на главно неистражената густа џунгла Чоко-Дариен (Chocó-Darién) која се протега по должината на пацифичкиот брег на Колумбија и северно до Панама.

  Уште четири други видови беа исто така откриени во текот на истражувањето во Еквадор, Колумбија и Панама.

  Милијардерот Брајан Шет исто така ја доби честа и на една од змиите му даде име Sibon marleyae, по неговата ќерка.

  Истражувањето го спровеле биолозите Алехандро Артеага и Абел Батиста.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img