More

  Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 4,337 милијарди евра и се намалени за околу 200 милиони евра

  spot_img

  Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 4,337 милијарди евра и се намалени за околу 200 милиони евра, соопшти Народна банка.

  Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (56,4%), по што следуваат валутите и депозитите (33,9%) и монетарното злато (9,6%).

  Девизните резерви на крајот на декември 2023 година изнесуваа 4,538 милијарди евра и во однос на претходниот месец беа зголемени за 574,8 милиони евра, соопшти Народна банка.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img