More

  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД НА СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА УНИЈАТА НА ОПШТИНИ

  spot_img

  Делегација на Општина Охрид, предводена од градоначалникот Кирил Пецаков, денес, во Истанбул, Република Турција, оствари средба со генералниот секретар на Унијата на Општини, Фахри Солак.

  На средбата се разговараше за продолжување на добрата соработка со Општина Охрид и продлабочување на соработката во туризмот. Се разменуваа мислења за организирање на промоција на Охрид во Република Турција.

  Разговарано беше и за размена на вработените од општинската администрација во делот на туризам со други туристички развиени општини од Република Турција. Исто така беа разменети искуства и во други области и беше разговарано за реализација на заеднички проекти.

  Унијата има 30 земји членки со повеќе од 1000 општини.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img