More

  Дали знаевте дека iPhone има „тајно копче“

  spot_img

  Постојат голем број паметни функции вградени во софтверот на Apple за iOS, но многу луѓе не знаат дека има уште едно „тајно копче“ на iPhone.

  Како што пишува Pocket-lint, можете да ја активирате опцијата „Back Tap“ на iPhone, што ја претвора задната страна на iPhone во тајно копче.

  Back Tap не се вклучува автоматски, но доволно е лесно да се постави. Ако го активирате, можете да изберете неколку опции кои ќе се активираат кога двојно или тројно ќе го допрете задниот дел од овој паметен телефон.

  Еве ги чекорите:

  Отворете Поставки
  Одете во Пристапност
  Одете на допир
  Одете во „Назад допрете“ на дното на листата

  Одете „Двоен допир“ или „Троен допир“
  Изберете ја кратенката што сакате да се активира кога двојно/тројно ќе го притиснете логото на Apple
  Откако ќе го активирате Back Tap, користењето на функцијата е многу лесно, според Pocket-lint.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img