More

  Дали знаете за што служи третата преграда од фиоката на машината за перење?

  spot_img

  Секоја преграда во машината за перење има своја намена, а многумина не знаат за што служи третата преграда.

  Машините за перење обично имаат три прегради во фиоката, но повеќето луѓе сè уште не знаат за што служи третата. Треба да се напомене дека пред да ја користите машината за перење, детално прочитајте ги упатствата за нејзината употреба за да не го оштетите механизмот. Секоја преграда во машината за перење има своја намена, а многумина не знаат за што служи третата преграда, пишува Б92.

  Делот со симболот на цветот е наменет за омекнувач – во него можете да ставите и домашен производ од оцет и есенцијално масло. Делот означен со симболот I е за детергент за предперење и е трет дел во машината за перење. Од друга страна, оној со симбол II е наменет за главниот детергент.

  Мал совет – не претерувајте со количината на омекнувач бидејќи може да предизвика алергиски реакции.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img