More

  Д-р Бајец на главоболка поради сладолед – можеме ли да го јадеме во зима?

  spot_img

  Докторот објасни дека треба да јадеме и сладолед во зима.

  Во видеото на Инстаграм, д-р Катарина Бајец објасни како се јаде сладолед во зима и што може да се случи кога најомилениот десерт се јаде пребрзо.

  „Мојот омилен десерт и во лето и во зима е сладолед. Затоа слободно консумирајте сладолед, без разлика какви се температурите надвор. Секако, не претерувајте. Јадете го полека. Затоа што ако го направите тоа пребрзо, понекогаш рецепторите на нашето непце можат да реагираат и да ви предизвикаат таканаречена главоболка од сладолед. Тоа е моментот кога ненамерно сакаш да го изедеш сладоледот, а потоа ја чувствуваш таа силна болка во главата која поминува по неколку секунди, само за да тече топол воздух низ усната шуплина. Уживајте во сладоледот и во зима“, изјави д-р Бајец.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img