More

  Четири знаци кои покажуваат дека итно ви е потребен одмор

  - Advertisement -

  Редовното вежбање е неопходно за здравјето на организмот, но важно е и да се земе барем еден ден неделно за одмор, советуваат експертите.

  Мускулно воспаление
  Воспалението на мускулите е нормална појава после тренинг, но доколку болката не престане, важно е да земете, особено ако не сте, ден за одмор за да можете да продолжите со вежбање, пишува Mindbodygreen.com.

  Зголемување на стресот
  Ако се чувствувате под стрес од вообичаено, одвојте малку време да се опуштите и да го ресетирате умот за да можете подобро да се фокусирате.

  Вежбите изгледаат премногу тешки
  Ако вежбите што вообичаено ги правите со леснотија изгледаат тешки, тогаш вашето тело ви кажува дека треба малку да се одморите. Мускулите треба да се опорават, што бара одмор. Наместо вообичаената вежба, можете да одите на лесна прошетка.

  Промени во шемите на спиење
  Треба да спиете попладне или да си легнете многу порано од вообичаено – ова е знак дека ви треба пауза од вежбањето. За да избегнете нарушувања на спиењето, вклучете ги деновите за одмор во вашата рутина.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img