More

  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАНИКОТ КИРИЛ ПЕЦАКОВ ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ ВЕЛИГДЕН

  spot_img

  Драги сограѓани од католичка вероисповед, нека Ви биде честит и среќен овој голем празник Воскресение Христово – Велигден.

  Велигден е празник кој е длабоко вкоренет и почитуван меѓу христијаните, дел од традицијата на многу семејства.

  Славењето на овој голем празник е темелот на верата и не учи на тоа дека доброто секогаш го победува злото. Целта и смислата на животот се исцрпува во живеењето во согласност со нашите заеднички христијански традиции и вредности, со безусловна љубов за Бога и за секој човек. Тоа е патот кон душевен и меѓучовечки мир и разбирање, пат на меѓусебно почитување, помагање и добрина.

  Со добра мисла и спокој на овој ден да посакаме здравје и среќа за блиските, сила и благослов за слабите и немоќните.

  Ви посакувам блажени празнични денови, спокој и бериќет на Вас и сите верници!

  Нека е за многу години големиот празник !

  ХРИСТОС ВОСКРЕСНА !

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img