More

  Борел се надева дека Русија нема целосно да ги запре испораките за Европа

  spot_img

  Европската Унија не верува дека Русија може целосно да ја прекине испораката на гас, но не ја исклучува можноста за нивно намалување доколку бидат воведени санкции кон Москва.

  Ова го изјави шефот на европската дипломатија Жосеп Борел на прес-конференција во САД, која преку Интернет беше пренесена од прес-службата на Службата за надворешни работи на ЕУ.

  – Не веруваме дека Русија може целосно да ја запре испораката на гас за Европа. Но, не ја исклучуваме можноста за намалување, па затоа сме во разговори со партнери кои можат да обезбедат дополнителни испораки, особено со САД и Катар – рече Борел.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img