More

  Бомбата на НАТО е уништена во каменоломот во Гаџин Хан

  spot_img

  Откако беше пронајдена авио- бомба од времето на бомбардирањето на НАТО на Србија, на градилиште во населбата Стеван Синѓелиќ во Ниш, српското Министерство за надворешни работи денеска ја отстрани и безопасно ја уништи.

  На ова му претходеше и евакуација на дел од градот Ниш.

  Бомбата, како што пишуваат медиумите, била тешка околу 1.000 килограми, со експлозивно полнење од 430 килограми, а била уништена на каменоломот во Гаџин Хан.

  Министерството за внатрешни работи ја информираше јавноста дека авио-бомбата во придружба на полициски, противпожарни и медицински возила била поместена од територијата на градот Ниш, со што е елиминиран ризикот од можна експлозија.

  Овој настан уште еднаш потсети на последиците од војната и на неопходноста од континуирано вклучување на надлежните служби во отстранувањето на опасните материјали кои останаа како резултат на тие настани.

  За среќа, брзата и ефикасна реакција на МВР и другите надлежни служби спречи можна катастрофа и им овозможи на граѓаните безбедно и без страв да се вратат во своите домови.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img