More

  Близок пријател на принцезата Дијана го потврди она што многумина се сомневаа од самиот почеток, се е наместено?

  - Advertisement -

  Пријател на покојната принцеза Дијана откри во што сите долго време се сомневаа, нејзиниот и бракот на Чарлс бил договорен од една страна?

  Принцезата Дијана и кралот Чарлс имаа договорен брак, изјави близок пријател на принцезата Дијана.

  Џемима Кан истакна дека турбулентната врска на двојката била соодветна комбинација што ја избрале родителите.

  Имено, документарката проговори за својот нов филм „What’s Love Got To Do With It?“, кој е инспириран од сопствениот брак со поранешниот пакистански премиер Имран Кан, од кој сега е разведена.

  Продуцентката изјавила дека била инспирирана од здравите и среќни договорени бракови кои ги видела додека живеела со поранешниот сопруг.

  Таа забележала дека оваа практика не само што е многу честа во светот туку и често погрешно се разбира.

  „Договорениот брак е сосема различен од принудниот брак“, рече Лорејн.

  А кога новинарката го прашала дали бракот на Дијана е договорен, таа одговорила:

  ”Сосема. Тоа беше соодветен натпревар избран од родителите и еден вид комисија од членови на семејството. Кралското семејство главно секогаш имало договорени бракови“.

  Чарлс и Дијана првпат се сретнаа на викенд на снимање во нејзиниот дом во Алторп Хаус, Нортемптоншир во ноември 1977 година. Во тоа време, принцот Чарлс се забавуваше со постарата сестра на принцезата Дијана, Сара.

  Чарлс се одлучил за Дијана дури во 1980 година, две години по раскинувањето со Сара.

  Кога принцезата Дијана се согласи да се омажи за сегашниот крал, приватниот живот на кралската невеста стана жешка тема на разговор.

  Во „Хрониките на Дијана“, напишана од Тина Браун, пишува дека покојната кралица сакала нејзиниот најстар син да се ожени со г-ѓа Спенсер со невин изглед.

  На 19-годишна возраст беше објавено дека таа никогаш немала момче пред да го запознае идниот крал. Браун пишува дека невиноста на Дијана одиграла голема улога во венчавката на двете.

  Спенсерите со години се и блиски пријатели на британското кралско семејство, а бабите на покојните принцези служеа како дами во чекање на кралицата мајка.

  Бидејќи Камила не била девица и не ги исполнувала архаичните барања за невиност за кралска невеста, се вели дека не доаѓа предвид.

  Сепак, нивниот брак не беше среќен и сето тоа заврши со голема трагедија и губење на омилената принцеза на светот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img