More

  Бесните фармери го блокираа Париз сред ценовна војна

  spot_img

  Гневните француски земјоделци се закануваат дека ќе извршат опсада на Париз. Веќе втор ден ги блокираат стратешките патишта околу Париз. Вчера почнаа да ги блокираат осумте автопати кои го поврзуваат Париз со остатокот од Франција. Од минатата недела ги блокираат патиштата во делови од Франција.
  Бараат поголеми откупни цени, помал увоз на земјоделски производи, помал данок и поевтино гориво. Протестираат и против договорот за слободна трговија меѓу ЕУ и извозниците на храна, особено поради договорот со јужноамериканскиот блок Меркосур, кој сѐ уште е во фаза на изработка, а за кој тврдат дека исто така ќе придонесе за нелојална конкуренција на пазарот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img