More

  Бананата е на прво место кога станува збор за овошја што имаат способност да го намалат крвниот притисок

  spot_img

  Она што ce јаде и пие игра важна улога во намалувањето на високиот крвен притисок. А, еден вид храна особено може да помогне да се реши овој здравствен проблем…

  „Бананата е на прво место кога станува збор за овошја што имаат способност да го намалат крвниот притисок“, изјави нутриционистката Британи Дан за списанието „Ит дис, нот дет“.

  Бананите се богати со калиум, што ги намалува негативните влијанија на натриумот врз телото. Калиумот, исто така, помага да се намали опасноста од мозочен удар и срцеви заболувања.

  Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img