More

  Ана Брнабиќ ќе биде избрана за претседателка на Народното собрание

  spot_img

  Народното собрание на Србија ја продолжи седницата на која треба да ја избере поранешната премиерка Ана Брнабиќ за претседател на парламентот.

  Во собраниската сала претставниците на двете опозициски коалиции и на власта разменуваат тешки зборови и нареди, а претседавачот одвај го одржува редот. Во салата членовите на собраниското обезбедување се стационираа меѓу клупите каде што седи опозицијата и говорницата и претседавачите.

  Претставниците на опозицијата изнесоа фигури на Оскар, како алузија на кодното име во прислушуваната комуникација на криминалците, за која постои сомневање дека се однесува на претседателот на Србија Александар Вучиќ.

  Жељко Веселиновиќ од синдикатот Слога (СПН) кренал транспарент со ликот на Новица Антиќ, уапсениот поранешен претседател на Воениот синдикат.

  Српски медиуми седницата ја пренесуваат во живо.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img