More

  Албанија, Бугарија, Италија и Македонија воспоставуваат коридор за воена мобилност низ своите територии со цел зајакнување на одбранбените капацитети на НАТО

  spot_img

  Албанија, Бугарија, Италија и Македонија воспоставуваат коридор за воена мобилност низ своите територии со цел зајакнување на одбранбените капацитети на НАТО, пренесува бугарската новинска агенција „БТА“.

  Бугарската влада во средата го одобри формирањето на коридорот како дел од иницијативата наменета за зајакнување на воената логистика во рамките на паневропскиот коридор VIII.

  Во тек се напори за отстранување на пречките што го попречуваат прекуграничното движење на воен товар и персонал, соопшти агенцијата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img