More

  Акција за чистење во првите прекугранични заштитени области во Општина Ресен

  - Advertisement -

  Денеска се одбележува светскиот ден на животната средина 5 Jуни.
  По тој повод на иницијатива на тројцата градоначалници од општините кои го делат Преспанското Езеро, Јован Тозиевски (Општина Ресен), Панајотис Паскалидис (Општина Преспа), Пали Колефски (Општина Пустец) реализирана беше акција за чистење во првите прекугранични заштитени области.
  Трите општини работат заедно во билатерални и мултилатерални проекти и иницијативи за заштита на животната средина и одржлив развој на прекуграничната област Преспа.
  Воедно и благодарност до учесниците кои учествуваа во денешната акција ЈКП Пролетер, здружението Еко Герила,
  МЕД, учениците од СОУ ,,Цар Самоил” и големиот број на волонтери.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img