More

  18 индиски животни совети кои можат многу да не научат

  - Advertisement -

  Како Индијците го разбираат животот? Домородните американски мудрости и разбирањето на животот можат да нè научат на многу работи. Ајде да ги слушаме.

  Индиски хороскоп: Какво животно сте вие?
  Најдете се себеси преку себе. Не дозволувајте другите да го контролираат вашиот пат. Ова е твој пат, навистина само твој. Другите можат да одат со вас, но никој не може да продолжи наместо вас.

  Бидете толерантни кон оние кои се губат на патот. Незнаењето, гневот, љубомората и алчноста доаѓаат од изгубените души. Тој бара од нив да најдат насоки.

  Однесувајте се кон гостите во куќата со големо внимание. Послужете им ја најдобрата храна, понудете им најдобар кревет, бидете почитувани и праведни кон нив.

  Не земајте го она што не е ваше, било од човек, заедница или дивина. Не е заслужено и дадено. Не е твое.

  Почитувајте сè на Земјата, и луѓето и растенијата.

  Почитувајте ги мислењата на другите, нивните желби и зборови. Никогаш не го прекинувајте говорот на другите, не укорувајте, не го имитирајте кажаното. На секој човек му овозможува право на лично изразување.

  Никогаш не зборувај лошо за другите. Негативната енергија што ја испуштате во вселената ќе ви се врати повеќекратно.

  Сите грешиме. Сите грешки може да се простат.

  Негативните мисли предизвикуваат болести на умот, телото и духот. Бидете оптимисти.

  Природата не е наша, таа е дел од нас. Природата е дел од нашето глобално семејство.

  Децата се семето на иднината. Всадете љубов во нивните срца и наводнете ги со мудрост и живот на учење. Како што растат, дајте им простор да растат.

  Избегнувајте нанесување рани на срцата на другите. Отровот на оваа болка ќе ви се врати.

  Секогаш бидете искрени. Искреноста е тест за наследството и доследноста во овој универзум.

  Чувајте се во рамнотежа. Вашето ментално јас, духовно јас, емоционално јас и телесно јас. Сите треба да бидат подеднакво силни, чисти и здрави. Го зајакнува телото за зајакнување на умот. Збогатете се со духовност за да ги лекувате вашите емоционални рани.

  Донесувајте свесни одлуки, како што ќе бидете и какви ќе бидете, како ќе постапувате… Бидете одговорни за своите постапки.

  Почитувајте ја приватноста и личниот простор на другите.

  Прво и основно, бидете искрени со себе. Не можете да бидете внимателни и да им помагате на другите во исто време ако не сте внимателни кон себе и не си помагате прво.

  Споделете ја вашата среќа. Споделете и учествувајте во давањето благодат.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img