More

  Зградата во Шведска ја носи титулата за најгрда: Локалните жители велат дека изгледа како коронавирус

  spot_img

  Дизајнот на зградата Ting1 отстапува од европските норми и е потпишан од познатиот шведски архитект Герт Вингард.

  Станбената зграда Тинг1 го подели мислењето меѓу Швеѓаните откако беше изградена во 2013 година на брегот на Ботнискиот залив.

  Противниците на модернизмот ја нарекуваат најгрдата зграда во шведскиот град Орнсколдсвик и провинцијата Ангерманланд.

  Други ја фалат неговата иновативна конструкција и зачудувачки дизајн.

  Тинг1 се состои од 11 ката, 51 стан и 78 испакнати стаклени балкони со светли бои, сместени над трикатна необруталистичка бетонска зграда изградена во 1967 година.

  И не, нема физички контакт меѓу двата дела благодарение на дискретно поставената подлога во дворот на старата судска палата, на која е изграден облакодерот.

  Изгледа како коронавирус
  Дизајнот на објектот отстапува од европските норми, а го потпишува реномираниот шведски архитект Герт Вингард. Тој црпеше инспирација во боја за зградата од пикселирана верзија на сликањето масло на платно „Женски танц“ од локалниот уметник Бенгт Линдстром.

  Поради испакнатиот изглед и светлите бои, локалните жители ја нарекоа зградата Лего куќа, а некои тврдат дека ги потсетува на коронавирусот виден под микроскоп.

  Ting1 е изграден на енергетски ефикасен начин во централниот дел на Орнсколдсвик – на десет минути пешачење од железничката станица.

  И додека можете да ја разгледате фасадата кога сакате, за да ја видите внатрешноста на зградата треба да бидете станар или пријател на некој што живее таму, пренесува Punkufer.hr.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img