More

  Вучевиќ: Само сериозна војска која е одлично опремена е најдобар гарант за мирот

  spot_img

  Вучевиќ: Само сериозна војска која е одлично опремена е најдобар гарант за мирот
  Српскиот министер за одбрана Милош Вучевиќ изјави дека историјата не научи дека само сериозна армија, одлично опремена, професионално обучена и инспирирана од патриотизмот е најдобар гарант за мирот и зачувување на слободата, соопшти неговиот кабинет.

  На воената церемонија по повод Денот на Воената академија, тој рече дека институцијата и военото училиште, со импресивно времетраење од речиси два века, се постојани чувари на светлото и светото минато на нашата нација и на херојските и ослободителни традиции на нашата армија. .

  Укажувајќи на историското значење на формирањето на Воената академија во формирањето и зачувувањето на современата српска држава, Вучевиќ потсети дека од неа се родиле многу херои, воини и војсководци, чии дела мора да бидат инспирација за денешните генерации.

  Министерот за одбрана ги повика сите заинтересирани млади и девојки да се пријават за прием на Воената академија.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img