More

  Во прекин е железничкиот сообраќај на релација Скопје-Битола

  spot_img

  Сообраќајот на пругата Скопје-Битола-Скопје е во прекин поради тоа што се уништени околу 1.000 прагови на повеќе локации од пожарите во битолско-прилепскиот регион.

  Од Железници на Република Северна Македонија-Инфраструктура информираат дека интензивно се работи на отстранување на дефектот и оспособување на сообраќајот.

  „Поради овие причини, сообраќајот на релацијата Скопје-Битола-Скопје ќе биде во прекин од денеска па сè до оспособување на пругата за одвивање на безбеден сообраќај“, се наведува во денешното соопштение.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img