More

  Во Папуа Нова Гвинеја денеска дојде до вулканска ерупција

  spot_img

  Во Папуа Нова Гвинеја денеска дојде до вулканска ерупција, сооопшти Јапонската метеоролошка агенција.

  Агенцијата не утврди со сигурност дали ерупцијата ќе предизвика цунами во Пацификот и дали Јапонија може да биде погодена.

  Според извештаите, доколку ерупцијата предизвика цунами, метеоролошката агенција предупредува дека синџирот на островите Изу, во близина на Токио, и островот Огасавара, јужно од главниот град, би можеле да бидат погодени.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img